Napredak projekta (stanje 31.01.2023.)

Napredak projekta (stanje 31.01.2023.)

Lučka uprava Slavonski Brod provodi projekt izrade studija i projektne dokumentacije za terminal za opasne terete u luci Slavonski Brod. Radi se o prvom projektu takve vrste u Hrvatskoj, a glavni cilj ovog projekta je izraditi studijsku, projektnu i natječajnu dokumentaciju za izgradnju terminala za opasne terete koji će stvoriti preduvjete za dinamičniji rast aktivnosti te osigurati bolje tehničke uvjete u luci Slavonski Brod.

Tijekom zadnjeg kvartala provedbe projekta izrađen je tehnički dio Studije izvodljivosti: dokumentacija kojom je analizirano postojeće stanje, analiza potreba za infrastrukturom terminala za opasne terete (u postojećem te planiranom stanju), analiza varijantnih rješenja (u pogledu funkcionalnosti terminala, kao i u pogledu pojedinih građevinskih rješenja samog terminala) te procjena investicijskih troškova.

Izvedeni su geotehnički istražni radovi tj. dostavljen je geotehnički elaborat s izvještajima o istraživanju temeljnog tla – terenski istražni radovi i laboratorijska ispitivanja.

Također je Izrađena i radna verzija Studije utjecaja na okoliš. Radi se o dokumentu studije utjecaja na okoliš za ovakav zahvat koji je obvezan sukladno Uredbi o procjeni utjecaja na okoliš. U dokumentaciji je analiziran mogući utjecaj zahvata u fazi izgradnje te korištenja na sve relevantne sastavnice prirode i okoliša: vode, tlo, zrak, biljne i životinje vrste, staništa, stanovništvo, gospodarstvo i sl.

Pokrenute je postupak ishođenja Mišljenja o usklađenosti projekta s dokumentima prostornog uređenja te Prethodne ocjene prihvatljivosti zahvata na ekološku mrežu te je izrađena radna verzija Idejnog projekta terminala za opasne terete

Na reviziju je dostavljeno idejno rješenje koje je sadržavalo sve potrebne opise, studije i komponente.

Situacijski prikaz faznosti terminala:

Poprečni presjek terminala:

 

Kontakt info

Šetalište braće Radić 19a, HR-35000 Slavonski Brod
Telefon: +385 (0)35 404 430, Telefaks: +385 (0)35 250 538
E-mail: info@lusb.hr

OIB

OIB: 14562482156

Copyright © 2017 All Rights Reserved.