POTPIS UGOVORA ZA USLUGU IZRADE STUDIJA I PROJEKTNE DOKUMENTACIJE ZA TERMINAL ZA OPASNE TERETE U LUCI SLAVONSKI BROD

POTPIS UGOVORA ZA USLUGU IZRADE STUDIJA I PROJEKTNE DOKUMENTACIJE ZA TERMINAL ZA OPASNE TERETE U LUCI SLAVONSKI BROD

U prostorima Lučke uprave Slavonski Brod 28.06.2022. godine je potpisan ugovor za uslugu izrade studija i projektne dokumentacije za terminal za opasne terete u luci Slavonski Brod.

Prvi je to projekt takve vrste u Hrvatskoj, a glavni cilj je kroz izradu studijske, projektne i natječajne dokumentacije stvoriti preduvjete za dinamičniji rast aktivnosti i osiguranje boljih tehničkih uvjeta u luci Slavonski Brod.

Ravnatelj Javne ustanove Lučka uprava Slavonski Brod Marijan Jurić kazao je da je ideja nastala prije nekoliko godina, a radi se o dugotrajnom projektu jer je cilj ispuniti sve tehničke i ekološke standarde današnjice. Jurić je dodao i da su ponosni što je Europska unija prepoznala upravo ovaj projekt, odnosno potrebe u međunarodnoj ulaznoj luci Europske unije na rijeci Savi.

Tvrtka HIDROING d.o.o. iz Osijeka vodeća je tvrtka na ovome projektu, a ugovor su još potpisali Geokon Zagreb koji se bavi temeljenjem i geotehničkim istražnim radovima, te Ekonerg Zagreb, zadužen za zaštitu okoliša.

Kontakt info

Šetalište braće Radić 19a, HR-35000 Slavonski Brod
Telefon: +385 (0)35 404 430, Telefaks: +385 (0)35 250 538
E-mail: info@lusb.hr

OIB

OIB: 14562482156

Copyright © 2017 All Rights Reserved.